Nationella Alliansen på fallrepet | Expo.se

Annons

Nationella Alliansen på fallrepet

Publicerad 2003-04-16 23:26

Tvivel och missnöje med Christopher Rangnes ledarskap för NA fortsätter att gro. Kampanjen mot Expo fick motsatt effekt och ökade medvetenheten om nazigruppernas aktiviteter i hela Sverige.

Hembygdspartiet, där Tommy Rydén utsetts till ledare, har öppet tagit avstånd från NA. I Stockholm råder öppen fientlighet mellan NA och kretsen kring skinheadbutiken Asgård, och under sommaren har en splittring ägt rum inom NA:s lokalavdelning, tidigare Stockholms Unga Nationalsocialister (SUNS).

En källa i NS-rörelsen i Göteborg säger att »Rangne är en parentes. Vi bara väntar på att han ska göra bort sig.«

Mordbrand. Den 19 maj förstördes Grön Ungdoms lokal på Kungsholmen vid en mordbrand. På Expo misstänkte vi att attentatet ingick i den uppmärksammade kampanjen mot tidningen, men kunde inte belägga att en koppling fanns och har därför inte tidigare redovisat fallet. I senaste numret av NA:s tidning Info-14 räknas dock mordbranden in i serien.

© Expo 1996
(Expo nr 4/5 - 1996)


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons