Nationella Alliansen på fallrepet

Publicerad 2003-04-16 23:26

Tvivel och missnöje med Christopher Rangnes ledarskap för NA fortsätter att gro. Kampanjen mot Expo fick motsatt effekt och ökade medvetenheten om nazigruppernas aktiviteter i hela Sverige.

Hembygdspartiet, där Tommy Rydén utsetts till ledare, har öppet tagit avstånd från NA. I Stockholm råder öppen fientlighet mellan NA och kretsen kring skinheadbutiken Asgård, och under sommaren har en splittring ägt rum inom NA:s lokalavdelning, tidigare Stockholms Unga Nationalsocialister (SUNS).

En källa i NS-rörelsen i Göteborg säger att »Rangne är en parentes. Vi bara väntar på att han ska göra bort sig.«

Mordbrand. Den 19 maj förstördes Grön Ungdoms lokal på Kungsholmen vid en mordbrand. På Expo misstänkte vi att attentatet ingick i den uppmärksammade kampanjen mot tidningen, men kunde inte belägga att en koppling fanns och har därför inte tidigare redovisat fallet. I senaste numret av NA:s tidning Info-14 räknas dock mordbranden in i serien.

© Expo 1996
(Expo nr 4/5 - 1996)

Ämnen

Ge en gåva till Expo

Tycker du att Expo gör ett viktigt jobb? Vill du att vi ska fortsätta granska extremhögern och andra som sprider rasism i samhället? Stötta oss gärna. Pengarna går till mer research, granskande journalistik och utbildning – mer antirasism till fler.