Nationella Alliansen på fallrepet

Publicerad 2003-04-16 23:26

Tvivel och missnöje med Christopher Rangnes ledarskap för NA fortsätter att gro. Kampanjen mot Expo fick motsatt effekt och ökade medvetenheten om nazigruppernas aktiviteter i hela Sverige.

Annons

Annons

Hembygdspartiet, där Tommy Rydén utsetts till ledare, har öppet tagit avstånd från NA. I Stockholm råder öppen fientlighet mellan NA och kretsen kring skinheadbutiken Asgård, och under sommaren har en splittring ägt rum inom NA:s lokalavdelning, tidigare Stockholms Unga Nationalsocialister (SUNS).

En källa i NS-rörelsen i Göteborg säger att »Rangne är en parentes. Vi bara väntar på att han ska göra bort sig.«

Mordbrand. Den 19 maj förstördes Grön Ungdoms lokal på Kungsholmen vid en mordbrand. På Expo misstänkte vi att attentatet ingick i den uppmärksammade kampanjen mot tidningen, men kunde inte belägga att en koppling fanns och har därför inte tidigare redovisat fallet. I senaste numret av NA:s tidning Info-14 räknas dock mordbranden in i serien.

© Expo 1996
(Expo nr 4/5 - 1996)


Vill du läsa fler texter som den här? Stöd vårt arbete genom att swisha valfritt belopp till 123 2710 259. Tillsammans utmanar vi rasismen!

Ämnen

Coronakrisen

Hur reagerar extremhögern på coronakrisen? Är pandemin ett hot mot demokratin? Läs alla våra artiklar om coronakrisen här.