Nya hatskivor | Expo.se

Nya hatskivor

Publicerad 2003-04-16 23:50

Sverige är idag en av världens ledande producenter av nazirock, som blivit vit makt-kulturens viktigaste inkomstkälla och sätt att attrahera nya ungdomar till NS-rörelsen. Sedan Ultima Thules genombrott 1993 har antalet vit makt-band mångdubblats. Varje månad, ibland varje vecka, hålls konserter.

CD-skivor produceras i en aldrig sinande ström; under hösten har nya plattor getts ut av Steelcapped Strength, Division S, Ultima Thule , True Blood, Heimdall, Midgårds Söner, Odium, Agent Bulldog, Heroes in the snow och Väringarna. Samlingsskivor har getts ut med Vit Aggression, Storm, Völund Smed, Svastika m fl.

Produktionsbolagen kontrolleras av rörelsen. Bland dessa finns Nordland (Stockholm), Midgård Records (Göteborg), Ragnarock Records (Ronneby), Last Resort (Haninge) Ultima Thule Records (Nyköping) och Mjölner Records (Mörby). Distributionsföretag är bland annat Bifrost Musik (Trollhättan), Svea Musik (Södertälje), Örnnästet, Boot Boys Musik/White Noice och Svensk Musikindustri (Stockholm), Aktuell Musikdistribution (Axvall och Nyköping), Triskelon (Linköping), WP Video/Motståndsvideo (Uppsala) och Motståndsprodukter (Arlöv).

Försäljning sker genom postorderverksamhet och annonser i både nazitidningar och kvällspressen. Skinheads har ett fåtal egna butiker som Asgård och Midgård, men nazirock är idag så etablerad att skivorna dyker upp hundratals ”vanliga” skivbutiker.

© Expo 1995
(Expo nr 2 - 1995)


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons