Nya hatskivor

Publicerad 2003-04-16 23:50

Sverige är idag en av världens ledande producenter av nazirock, som blivit vit makt-kulturens viktigaste inkomstkälla och sätt att attrahera nya ungdomar till NS-rörelsen. Sedan Ultima Thules genombrott 1993 har antalet vit makt-band mångdubblats. Varje månad, ibland varje vecka, hålls konserter.

CD-skivor produceras i en aldrig sinande ström; under hösten har nya plattor getts ut av Steelcapped Strength, Division S, Ultima Thule , True Blood, Heimdall, Midgårds Söner, Odium, Agent Bulldog, Heroes in the snow och Väringarna. Samlingsskivor har getts ut med Vit Aggression, Storm, Völund Smed, Svastika m fl.

Produktionsbolagen kontrolleras av rörelsen. Bland dessa finns Nordland (Stockholm), Midgård Records (Göteborg), Ragnarock Records (Ronneby), Last Resort (Haninge) Ultima Thule Records (Nyköping) och Mjölner Records (Mörby). Distributionsföretag är bland annat Bifrost Musik (Trollhättan), Svea Musik (Södertälje), Örnnästet, Boot Boys Musik/White Noice och Svensk Musikindustri (Stockholm), Aktuell Musikdistribution (Axvall och Nyköping), Triskelon (Linköping), WP Video/Motståndsvideo (Uppsala) och Motståndsprodukter (Arlöv).

Försäljning sker genom postorderverksamhet och annonser i både nazitidningar och kvällspressen. Skinheads har ett fåtal egna butiker som Asgård och Midgård, men nazirock är idag så etablerad att skivorna dyker upp hundratals ”vanliga” skivbutiker.

© Expo 1995
(Expo nr 2 - 1995)

Köp en jättedyr julklapp

Antirasism är ingen vidare bra affärsidé. Vi har i alla fall inte blivit rika på det under de 25 år vi hållt på. Men det är såklart inte därför vi gör det vi gör, utan för att skydda demokratin. Därför har vi tagit fram det här pangerbjudandet lagom till jul: köp en jättedyr prenumeration.