Radio Islam comeback på internet

Publicerad 2003-04-18 15:40

(Expo nr 3 - 1996) Den marockanske historierevisionisten och antisemiten Ahmed Rami har legat lågt i några år sedan hans närradiosändningar med Radio Islam fälldes för hets mot folkgrupp för tredje gången. Nu gör han comeback med en hemsida för Radio Islam på Internet, med sin gamle kumpan David Janzon som mellanhand.

Budskapet är mer biologiserande än någonsin, bland annat med anklagelser om att judarna sprider genetiska sjukdomar genom »inavel«. Nytt i Radio Islams hatpropaganda är ett allt tydligare homofobiskt inslag.

Rami gör även comeback i närradion. Den 11 april fick hans frontorganisation Svensk–Islamiska Föreningen sändningstillstånd genom vännen Tayyar Razve från Pakistan, som medger att Rami kommer att medverka i de kommande programmen. Razve har sedan flera år tillbaka tryckt propagandamaterial åt Rami. Sändningarna inleddes den 31 maj.

I april sökte även Islamiska Studiecentret (is) sändningstillstånd genom Alvar Hedström, som tidigare figurerat i Percy Brunströms närradiosändningar för Medborgarpartiet. Bakom is döljer sig historierevisionisten Ditlieb Felderer, som senast i hovrätten i maj 1995 dömdes för hets mot folkgrupp till fängelse i tio månader.

© Expo 1996

Ämnen

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.