Radio Islam polisanmäld

Publicerad 2003-04-18 15:42

(Expo nr 3 - 1997)

Svenska Kommittén Mot Antisemitism har anmält Radio Islams hemsida för hets mot folkgrupp. Under ett års tid har Radio Islam spridit antisemitiska och rasistiska budskap på åtta språk via Internet.

Svenska Kommittén Mot Antisemitisms anmälan – som omfattar runt 200 sidor – omfattar i huvudsak de svenska sidorna. Där kan man bland annat läsa om »den judiska maffian« och »den judiska makten« över politiska partier och media.

Tidigare i år polisanmäldes Radio Islams material i Frankrike, där det hade tryckts upp och spridits på skolor.

© Expo 1997

Ämnen

Köp en jättedyr julklapp

Antirasism är ingen vidare bra affärsidé. Vi har i alla fall inte blivit rika på det under de 25 år vi hållt på. Men det är såklart inte därför vi gör det vi gör, utan för att skydda demokratin. Därför har vi tagit fram det här pangerbjudandet lagom till jul: köp en jättedyr prenumeration.