SD på internet | Expo.se

SD på internet

Publicerad 2003-04-19 10:18

(Expo nr 2 - 1997) Även SD upptäcker i större utsträckning fördelarna med Internet. SD har en egen hemsida där bland annat partiledaren Mikael Jansson, SDU-ledaren Jimmy Windeskog och partiorganisatören Lars Emanuelsson presenterar sig.

En text om partiets ideologi använder sig av fascistledaren Per Engdahls skrift Nysvenskheten och ideologierna för att definiera vad SD menar med »demokratisk nationalism«.

SD i Skåne/Blekinge har en egen sida på internet med Martin Karlsson som drivande. SD Skåne-Blekinge säljer bland annat vit makt-musik och nazistlitteratur från Erik Blücher, arrangerar läger och har skrivit en egen sång, SD:s ungdomsmarsch.

Under 1997 planerar SD samarbete med rasistpartierna Fedrelandspartiet i Norge och Nationalpartiet i Danmark, och har även bjudit in franska Front National till sitt nationaldagsfirande den 6 juni.

Domar: Den 19 mars fastställde hovrätten tingsrättens dom mot SD:s partiorganisatör Lars Emanuelsson, som fick villkorligt och dagsböter för olaga tvång, stöld och egenmäktigt förfarande då han i samband med partiets kongress på Scandic Hotell i Norrköping 1995 överföll en filmare och beslagtog en videofilm.

© Expo 1997


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Datadrivet kampanjarbete

dfd

Ett pilotprojekt med Röda Korsets ungdomsförbund - läs vår rapport!

Annons