SIEGE - Kampskrift mot homosexuella

Publicerad 2003-04-17 16:41

(Expo nr 4/5 - 1997) År 1991 utgavs tidskriften Siege, belägring. Tidningen var en amatörmässigt hopkommen produkt på fyra sidor, i stort sett inte mer än ett flygblad. Den hade undertiteln Tidskrift för ökat våld mot homosexuella.

Som utgivare angavs »Kommando Siege – Antihomosexuella Armén«. Enligt flera källor producerades skriften av en av ledarna för Svarta Orden i Göteborg under den tid han satt inburad för mord på en homosexuell. Skriften ska ha tillverkats på fängelsets kopieringsapparat.

Amatörmässig eller inte – Siege ställer nazisternas hat mot homosexuella i blixtbelysning. Så här skriver de:

»För att stävja den alltmer tilltagande homosexualiteten måste det till med hårda metoder. Angrepp mot såväl klubbar som enskilda homosexuella kommer att vara en av åtgärderna i striden för att rena Sverige.«

»Den bästa metoden är alltså hårda attacker mot enskilda på gatan eller i deras hem.«

»Ord gör ingen nytta, bara handlingar hjälper i kampen mot de homosexuella. Vi måste med våld och terror som våra vapen nedkämpa den våg av homosexuell terror och stinkande perversion som sköljer över vårt land. […] Några välriktade sparkar är det enda som behövs för att fälla den homosexuella till marken. Ta vara på offrets […] id-kort så att ni kan utsätta offret för terror efteråt.«

»Bombhot mot homosexklubbar är effektivt då polisen alltid måste utrymma.«

© Expo 1997


Vill du läsa fler texter som den här? Stöd vårt arbete genom att swisha valfritt belopp till 123 2710 259. Tillsammans utmanar vi rasismen!

Ämnen

Coronakrisen

Hur reagerar extremhögern på coronakrisen? Är pandemin ett hot mot demokratin? Läs alla våra artiklar om coronakrisen här.