Svensk B&H-tidning på engelska | Expo.se

Svensk B&H-tidning på engelska

Publicerad 2003-04-16 23:08

C18-fraktionen i det pågående inbördeskriget i vit makt-rörelsen har lanserat en engelskspråkig tidning, B&H/Scandinavia, för att kontra den svenskspråkiga Blod & Ära som ges ut Nordlandfraktionen.

Bakom tidningen, som har postadress i Köpenhamn, står Marchel Schilfs danska produktionsbolag NS88. Svenska kontaktadresser för B&H/S är en postbox i Löddeköping som kontrolleras av en anställd på Erik Blüchers företag Ragnarock Records, och det ombildade Viking Order med postadress i Stockholm. Det kan också vara värt att notera Nationalsocialistisk Front i Karlskrona får en puff i tidningen.

Blood & Honour-rörelsen kontrolleras helt av terroristorganisationen Combat 18 och har en struktur som alltmer påminner om Hell’s Angels. En moderorganisation i England utdelar nådigt tillstånd till trogna grupper att starta lokalavdelningar i olika städer eller länder. B&H finns idag i samtliga skandinaviska länder och ett flertal länder i Västvärlden. Den senaste avdelningen startade under året i Slovenien.

Debutnumret av Blood & Honour/Scandinavia ägnas till att smutkasta huvudkonkurrenterna i Nordland (eller Nördland, som B&H uttrycker det). Vit makt-musiken är ett »vapen i kampen mot sionister, kommunister och kapitalister«, skriver B&H och deklarerar att deras uppgift är att försäkra sig om att vapnet inte »utnyttjas av profitörer, popstjärnor och hobbyaktivister som bara bryr sig om pengar«. Svenska band som profileras är Odium och Totenkopf, som båda brutit med Nordland.

Brevbomben mot Freivalds. En artikel kommenterar brevbomben till justitieminister Laila Freivalds som »en provokation« mot C18. Ironiskt nog upplåter tidningen även en helsida till att presentera Ariska Brödraskapet och Niklas Löfdahls samlade tankar från fängelsecellen.

B&H/S tar också upp en tradition inom nazirörelsen att hota journalister. En kvinnlig journalist som tidigare dödshotats i tidningen Storm, presenteras med foto och adress.

© Expo 1997
(Expo nr 4/5 - 1997)


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons