Valframgång på 358 röster

Publicerad 2003-04-18 15:58

Konspirationsteoretikerna i EAP ställde upp med en egen lista i EU-valet och fick hela 105 röster. Partiets vallista består huvudsakligen av trotjänare som Michael Ericson, Ulf och Astrid Sandmark m fl. Partiets största valvalframgång var 358 röster vid valet 1985.

Partiet har gjort sig känt för sina konspirationsteorier om engelska kungahuset, knarkhandeln och judiska affärsmän. EAP har specialiserat sig på att infiltrera andra politiska grupper, senast Castrofientliga exilkubaner i Sverige, vars flygblad undertecknas av EAP och Kubansk-Svenska Riksförbundet, och ett försök 1993 att infiltrera exilbosniska grupper. I oktober höll EAP möte på universitetet i Stockholm som »deltagare« i Nation of Islams uppmärksammade manifestation One Million Man March i Washington.

© Expo 1995

Ämnen

Köp en jättedyr julklapp

Antirasism är ingen vidare bra affärsidé. Vi har i alla fall inte blivit rika på det under de 25 år vi hållt på. Men det är såklart inte därför vi gör det vi gör, utan för att skydda demokratin. Därför har vi tagit fram det här pangerbjudandet lagom till jul: köp en jättedyr prenumeration.