Valframgång på 358 röster

Publicerad 2003-04-18 15:58

Konspirationsteoretikerna i EAP ställde upp med en egen lista i EU-valet och fick hela 105 röster. Partiets vallista består huvudsakligen av trotjänare som Michael Ericson, Ulf och Astrid Sandmark m fl. Partiets största valvalframgång var 358 röster vid valet 1985.

Partiet har gjort sig känt för sina konspirationsteorier om engelska kungahuset, knarkhandeln och judiska affärsmän. EAP har specialiserat sig på att infiltrera andra politiska grupper, senast Castrofientliga exilkubaner i Sverige, vars flygblad undertecknas av EAP och Kubansk-Svenska Riksförbundet, och ett försök 1993 att infiltrera exilbosniska grupper. I oktober höll EAP möte på universitetet i Stockholm som »deltagare« i Nation of Islams uppmärksammade manifestation One Million Man March i Washington.

© Expo 1995


Vill du läsa fler texter som den här? Stöd vårt arbete genom att swisha valfritt belopp till 123 2710 259. Tillsammans utmanar vi rasismen!

Ämnen

Coronakrisen

Hur reagerar extremhögern på coronakrisen? Är pandemin ett hot mot demokratin? Läs alla våra artiklar om coronakrisen här.