Varningsmeddelande

  • The subscription service is currently unavailable. Please try again later.
  • The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

Polisen befarar kravaller i Växjö

Publicerad 2003-05-22 10:26

B&H/Småland tangerar gränsen för uppvigling: "Krossa den röda pesten", manar B&H och illustrerar med en bild som visar bråk vid kravallstaket.

Aktivistgruppen Reclaim the Street, som uppmärksamats för en rad urspårade demonstrationer på senare år, planerar en aktion i Linnéparken i Växjö kommande lördag. Samtidigt mobiliserar för första gången flera nazistiska organisationer för att, som det heter, anordna en ”motaktion mot den röda pesten”.

(22/5 2003) Polisen i Växjö har kallat in förstärkningar för att förhindra vandalisering och skadegörelse under lördagen, och lösa föremål som kan användas som tillhyggen har plockats bort från Linnéparken.

Det är nazigruppen Blood & Honour/Småland som en längre tid manat sina sympatisörer att åka till Växjö för att slåss med Reclaimarna. B&H/Småland svärmar öppet för väpnad revolutionär kamp och ansluter sig till den engelska terroristgruppen Combat 18. På sin hemsida skriver B&H/Småland att syftet med C18 är att sprida rädsla och terror i fiendens maktstruktur.

B&H/Småland är en underavdelning till Blood & Honour/Scandinavia som organiseras från Helsingborg. Även nazigruppen Kalmar NS manar sina sympatisörer att sluta upp i en motdemonstration.

Expo nominerad till Guldspaden

Jonathan Leman är tillsammans med David Baas på Expressen nominerad till Guldspaden för granskningen ”SD och extremisterna på valsedlarna”.