Flera skadade under demonstrationen

Publicerad 2003-12-06 16:46

Ett tiotal motdemonstranter har skadats i samband med demonstrationen, enligt uppgifter från polisen.

- De flesta av dem har blivit skadade av stenar som har kastats. En del har också blivit skadade i samband med att polisen har fredat avspärrningarna, säger Kjell Lindgren, presstalesman för Stockholmspolisen.

Enligt Expos utsända har några motdemonstranter körts iväg från platsen i ambulans. Det finns ett sjukhustält vid Rönninge station. Där finns flera skadade. Anders Edstam på Räddningstjänsten uppger att skadorna orsakats av yttre våld, bland annat har flera personer fått skallskador eller huvudskador.

Polisuppbådet på Rönninge torg är massivt. Poliser med hundar och ridande poliser finns på plats.

Flera bussar med motdemonstranter har lämnat torget. Det är extrabussar som SL har satt in för att avlasta pendeltågstrafiken.

Ämnen

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.