Nazisterna samlas medan motdemonstranterna är kvar i Salem

Publicerad 2003-12-06 16:20

Polisen har omringat demonstranterna på Rönninge Torg. Två antirasister har gripits för förberedelse för grov misshandel. Samtidigt har nazisterna börjat samlas i Salem.

De två grupperna kommer inte i kontakt med varandra. De skiljs åt av både poliser och tågstationen. Expos utsända beskriver situationen som lugnare än tidigare.

Poliserna på torget har nu gått in innanför kravallstaketen och har slagit en ring runt demonstranterna.

Nazisternas demonstrationstillstånd börjar klockan 17.00. De har börjat samlas i centrala delar av Stockholm och flera har redan tagit sig ut till Salem. Det är frustration bland de som ska delta i den nazistiska manifestationen.

- Det är inga klara besked om vad som händer. Polisen har stängt av huvudingången och nu blir vi tvungna att hoppa över ett stängsel för att komma fram, säger Rickard Ekman, presstalesman för Nationaldemokraterna.

Polisen tror inte att nazisternas demonstration kommer att påverkas.

- Än har vi tid på oss att lösa det här. Vi tror att vi kommer att kunna hålla grupperna isär, säger Kjell Lindgren, presstalesman för Stockholmspolisen.

Moderata kommunalrådet Lennart Kalderén befinner sig på plats vid Rönninge Torg och är frusen.

- Det är lite mer bråk än förra året, säger Kalderén till Expo.

- Jag såg när det startade. Det var den hårdföra kärnan, uniformerad till och med, som angrep polisens avspärrningar.

- Det bekräftar problemet att det inte går att anordna en motdemonstration utan att det blir bråk, säger han.

Ny utbildning om radikalislamism

Nu lanserar vi vår nya utbildning om radikalislamism. Boka en föreläsning innan 15/3 så får du 20 procents rabatt på ordinarie pris.