"Nazisterna utgör ett stort hot"

Publicerad 2003-12-07 18:36

- Det som skrämmer mig mest är att nazister, även väldigt extrema nazister har kontakter med högerextrema grupper som blivit invalda i kommuner och det vill inte folk tro, säger socialdemokraternas partisekreterare Lars Stjernkvist i en kommentar till lördagens marsch genom Salem, med tydlig adress till Nationaldemokraterna.
Annars är det två slutsatser Lars Stjernkvist drar av lördagens händelser.
- Det är två saker som slår mig. Det är att nazisterna utgör ett stort hot och att de är så pass organiserade. Sedan tycker jag som antirasist att det är tråkigt att det finns en del antirasister som tror att man kan möta våld med våld.

Jobba på Expo

Bli vår nya AD! Har du öga för digitalt, koll på print och ett hjärta som klappar för antirasism? Då finns en tillsvidaretjänst på halvtid att söka här