Talare avlöser varandra i Salem

Publicerad 2003-12-06 19:16

För närvarande pågår talen vid minnesplatsen i närheten av Salems centrum.

Förste talare var Jonas de Geer, som blev känd som redaktör för den antisemitiska tidskriften Salt för några år sedan. Salt havererade och de Geer har sedan dess allt oftare synts i nationella kretsar. Han var också en av talarna vid förra årets Salemmarsch.

Andre talare var Magnus Söderman, en av de mest framträdande ledarna för Svenska Motståndsrörelsen.

För en stund sedan talade Tor Paulsson, partiorganisatör för Nationaldemokraterna. Nationaldemokraterna var under marschen relativt osynliga i klungan och många tycktes hamna i slutet av tåget. Ledaren för ND:s ungdomsförbund Marc Abramsson var dock en av de första som lade ned blommit vid minnesplatsen. Abramsson släpptes så sent som för två dagar sedan sedan han suttit häktad som misstänkt som en av de ansvariga för den våldsamma attacken mot Pridefestivalen i sommar.

Jobba på Expo

I höst drar vi igång nya projektet Faktaalternativet, då vi under ett år ska medverka till att debatten om rasism ska bygga mer på fakta och mindre på känslor. Till detta söker vi en projektledare/redaktör. Sök jobbet innan 9 augusti!