ND:s demonstration minskade i storlek

Publicerad 2004-06-07 13:09

Nationaldemokraterna samlades i Humlegården och marscherade till Norra Bantorget där tal hölls.

Två timmar efter att nazisterna först samlats vid Mariatorget inledde Nationaldemokraterna sitt demonstrationståg på nationaldagen genom Stockholm.

Nationaldemokraterna gick ut med en offentlig samlingsplats till klockan 14.00 på nationaldagen. Vid tvåtiden hade drygt 250 personer anslutit sig till avmarschen. Från samlingsplatsen i Humlegården gick 270 personer mot Norra Bantorget.

Vid Norra Bantorget anslöt ett flertal nazister som tidigare hade varit med i attackerna mot AFA:s demonstration. Nationaldemokraterna hade i förhand undanbett sig att kopplas samman med nazisternas demonstration i ett pressmeddelande.

På plats hölls tal av Robert Almgren, Anders Steen, Anna Ramstedt, Marc Abramsson och Jörgen Krohmann. Förra året hävdade Nationaldemokraterna att man var 400 demonstranter och att de i år var 350 personer.

Siffrorna är båda åren något överdrivna men klart är att antalet demonstranter minskade vid årets nationaldagsfirande.

En förklaring kan vara att partiet är mitt i en valrörelse och att instutionsomröstningen inleddes under gårdagen.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.