Greps hos känd våldsman

Publicerad 2005-03-23 13:21

Klas Lund greps hemma hos Kim Hugo Hansen. Här visiteras han av polis vid en spelning i Sverige 2000.

Klas Lund greps efter tips hemma hos den kände norska våldsmannen och nazisten Kim Hugo Hansen. Hansen har vid flera tillfällen dömts för våldsbrott och har sedan 2000 fått en alltmer framträdande roll i den nazistiska miljön i Norge.

Kim Hugo Hansen var grundare av den lokala avdelningen av Boot Boys i Kristiansand. Boot Boys var en nazistisk grupp där flera av medlemmarna är dömda för såväl grova bankrån, misshandelsfall som mord. I samband med att den norska motsvarigheten till Svenska Motståndsrörelsen grundades gick Boot Boys in i organisationen.

Det är inte bara genom Klas Lund som Kim Hugo Hansen har kopplingar till Sverige. Under sommaren 2000 deltog han på ett möte med spelning som arrangerades av Blood & Honour. På spelningen i Klippan deltog en handfull norrmän.


Vill du läsa fler texter som den här? Stöd vårt arbete genom att swisha valfritt belopp till 123 2710 259. Tillsammans utmanar vi rasismen!

Coronakrisen

Hur reagerar extremhögern på coronakrisen? Är pandemin ett hot mot demokratin? Läs alla våra artiklar om coronakrisen här.