Avgår efter Expos avslöjande | Expo.se

Avgår efter Expos avslöjande

Publicerad 2006-07-13 14:23

Daniel Olsson, vice ordförande för Sverigedemokratisk Ungdoms syddistrikt, lämnar sina förtroendeuppdrag inom organisationen efter uppmaning från förbundsledningen.

- Han uppmanades av SDU:s förbundsstyrelse att lämna sina uppdrag efter att det kom fram att han varit med i en nazistisk sekt. Det handlar också om att han undanhöll information i sin vandelsförsäkran, berättar Mattias Karlsson, pressekreterare för Sverigedemokraterna.

Efter stora problem med kriminella och personer med nazistkopplingar under 1990-talet så avkrävde Sverigedemokraterna en vandelsförsäkran. Alla som ville ställa upp för partiet skulle teckna ner sin vandel för att partiet sedan skulle avgöra om de fick ställa upp för partiet.

Det var igår som Expo avslöjade att Daniel Olsson under åren 1999-2000 var medlem i Nationalsocialistisk front.

– Ja, jag vet inte vad jag ska säga. Det var en ungdomsgrej som jag tar starkt avstånd från i dag, förklarade sig Daniel Olsson igår när Expo pratade med honom.

Efter valet 2002 valde Daniel Olsson att ansluta sig till Sverigedemokraterna och toppar i år partiets valsedel i Hässleholm. Partiet kommer nu att ta upp ärendet i såväl distriktsstyrelsen och partistyrelsen för att avgöra om Daniel Olsson kan vara medlem i Sverigedemokraterna.

- Vi har inte hunnit ta något beslut ännu, men kommer inom en snar framtid att ta upp det här på båda nivåerna.Det blir troligtvis en telefonkonferens där vi får diskutera hans framtid, säger Mattias Karlsson.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Datadrivet kampanjarbete

dfd

Ett pilotprojekt med Röda Korsets ungdomsförbund - läs vår rapport!

Annons