Del 2: ”The great replacement” | Expo.se

Annons

Del 2: ”The great replacement”

Terroristerna Breivik, Tarrant och Manshaus förenas av den antimuslimska konspirationsteorien om att det pågår ett befolkningsutbyte där muslimer i framtiden kommer att styra världen, genom demografi.

I avsnitt 2 pratar vi om en konspirationsteori som varit ett motiv för åtskilliga högerextrema terrorister -  befolkningsutbytet. Vi berättar historien bakom konspirationsteorin och hur den kunde leda till att 51 människor mördades i attacker mot två moskéer i Christchurch, Nya Zeeland. Och vad hände sedan? Förkastades teorin eller fortsätter den att frodas och få nya anhängare runtom i världen?

I detta avsnitt fördjupar vi oss mer i hur konspirationsteorier och rasism hänger ihop, vi fokuserar på islamofobin inom miljön och pratar om några av plattformerna och aktörerna som sprider myterna. 

Föreläsare är Haris Grabovac. Avsnittet är 45 minuter långt och livesänds genom Zoom. Anmälan sker via länken nedan. Observera att din anmälan endast gäller för detta avsnitt och inte för avsnitt 1 och 3. 

När du anmält dig kommer du att få en bekräftelse från oss med en kod till föreläsningen. Tänk på att koden är personlig och inte kan delas med andra. Vi ber om dina i personuppgifter i anmälningsformuläret för att kunna hantera din anmälan och höra av oss efteråt. Läs mer om hur vi hanterar dina uppgifter i vår integritetspolicy

 

ANMÄL DIG HÄR