Det konspirationistiska SD | Expo.se
Sverigedemokraterna fortsätter att utmärka sig som parti genom sina svårigheter att hålla rent från extremism inom partiet.

Sverigedemokraterna fortsätter att utmärka sig som parti genom att ertappas med extremism inom partiet.

Podcast

Det konspirationistiska SD

I veckan avslöjade Expo att den sverigedemokratiska riksdagsledamoten Elsa Widding under förra helgen deltog som en av talarna på en internationell konspirationskonferens i Norge.

Konferensens uttalade ambition var att ge sina medverkande ”den större bilden” av de globala utmaningarna för frihet och global hälsa och genom sina talare visa vilka som faktiskt ligger bakom - “Who is pulling the strings”?

Dolda makteliter som i hemlighet försöker ta kontroll över världen var den röda tråden och SD:s Widding delade scen med både antivaxxare, coronaförnekare och personer som relativiserat Förintelsen.

Utbildningsminister Mats Persson kallade Widdings stöd till konferensen för ett kunskapsförakt som inte anstår en riksdagsledamot. 

Hur mycket konspirationsteorier tål Sverigedemokraterna? Vilka tecken finns på att SD radikaliserats? Och kommer vi se färre uteslutningar ur partiet framöver?

Gäster i studion är Erik Glaad och Jonathan Leman. Programledare är Anna Fröjd.