SD:s första 100 dagar vid makten | Expo.se
Jimmie Åkessons första 100 dagar vid makten – hur har det gått?
Podcast

SD:s första 100 dagar vid makten

Studio Expo

Har Sverigedemokraternas initiala segerrus solkats av svekdebatt och natokonflikt eller finns självförtroendet kvar? I Studio Expo blickar vi bakåt och analyserar SD:s första 100 dagar vid makten.

Förra veckan var det 100 dagar sedan den nya regeringen tillträdde. Ett par dagar innan statsministeromröstningen presenterade regeringspartierna tillsammans med Sverigedemokraterna Tidöavtalet. Ett avtal som SD förhandlat sig till för att släppa fram Ulf Kristersson som statsminister och själva stå utanför regeringen – trots att de blivit högerblockets största parti. 

Segerrusigt och självsäkert inleddes mandatperioden, särskilt för Sverigedemokraterna. Men snart började svekdebatten att pyra och tonläget mellan både samarbetspartierna och mellan Sverigedemokraterna och oppositionen har hårdnat.

Var det en dyrköpt seger för regeringen Kristersson? Hur har SD spelat korten de första 100 dagarna och hur väloljat framstår egentligen samarbetet mellan SD och regeringspartierna?

Veckans Studio Expo om SD:s första 100 dagar vid makten. Programledare är Anna Fröjd och i studion gästar Expos Niclas Nilsson och Daniel Poohl.