NPC/Non-player character | Expo.se

NPC/Non-player character

En symbol på nätet föreställande en figur med ett tomt ansiktsuttryck i olika situationer som inte tänker själv utan bara följer andras åsikter. NPC står för non-player character och används både i opolitiska satiriska sammanhang för att beskriva flockmentalitet men också av extremhögern om sina meningsmotståndare.

Uppdaterad: 
2022-12-22
NPC eller Non-player character används av extremhögern för att förolämpa sina politiska motståndare och för att beskriva att de inte tänker själva utan bara följer flockmentalitet

NPC, kort för Non-player character, är en symbol på nätet som föreställer en person med ett tomt ansiktsuttryck i olika situationer som inte tänker själv utan bara följer andras åsikter.

Symbolen används både i opolitiska satir-sammanhang för att beskriva flockmentalitet men brukas även av extremhögern om sina meningsmotståndare. NPC, eller non-player character, är ett begrepp från gaming-världen och syftar på en karaktär i ett dator- eller konsolspel som inte kontrolleras av en fysiskt spelande person, utan av själva spelet eller spelledaren.

2018 skrev The New York Times om NPC som ”Trump-anhängarnas favoritförolämpning mot sina politiska motståndare”.


Artikeln har publicerats som en del av projketet En sökning bort med stöd av MUCF.