Riks | Expo.se

Riks

Riks är en mediesajt som ägs av Sverigedemokraterna genom bolaget Samtid & Framtid AB. Riks lanserades 2020 och publicerar inslag i tv-format på sin hemsida och Youtubekanal. Inslagen sprids också i Sverigedemokraternas egna kanaler.

Uppdaterad: 
2022-08-30
Riks logotyp

Att Sverigedemokraterna är avsändaren framgår inte av inslagen. Riks presenterar sig i stället som en ”konservativ nyhetsförmedling”. Riks programledare och kommentatorer är ofta samtidigt politiskt engagerade. Merparten av kanalens medarbetare som lyfts fram som programprofiler har engagemang i både Sverigedemokraterna som Medborgerlig samling. Profiler från kanalen medverkar också i partiets valkampanj 2022 och i flertalet av de valfilmer som partiet producerar.

Riks har knappt 90 000 prenumeranter på Youtube och publicerar ett stort antal inslag per vecka av varierande längd och karaktär. Sverigedemokraterna har tidigare gjort liknande satsningar på propagandakanaler, men ingen har nått lika stort genomslag som Riks.

Vinklar och ämnen i kanalens innehåll följer ett sverigedemokratiskt narrativ. Dominerande är kritik mot mångkultur, invandring, feminism och Sverigedemokraternas politiska motståndare.

Läs mer om Riks i vår wiki >>>


Artikeln har publicerats som en del av projketet En sökning bort med stöd av MUCF.