Frukostseminarier vår 2020

Publicerad 2020-01-23 14:35

Expofrukost

Under våren 2020 arrangerar Expo tillsammans med Bio Rio en serie frukostar. Syftet är att stärka det demokratiska samtalet och erbjuda ett forum åt de som vill ta ställning mot rasism.

20/2 Radikalislamism – hatideologi med politiska anspråk

Med avstamp i SVT:s thrillerserie Kalifat pratar Bilan Osman och Haris Grabovac, båda utbildare på Expo, om en hatideologi som gjort vanliga svenska ungdomar till våldsamma IS-krigare. Hur går värvningen till? Vad är det för budskap som får tonåringar att vända demokratin ryggen? Och ger Kalifat verkligen en rättvis bild av svenska muslimer?

 

26/3 SD vid makten? En framtidsspaning

Sverigedemokraterna står på tröskeln till verklig politisk makt. Med två år fram till nästa riksdagsval undrar många vilket Sverige vi får med SD vid rodret. Expos Daniel Poohl och Bilan Osman pekar ut fem faktorer att hålla ögonen på som kan bli avgörande för de kommande årens politiska utveckling.

Anmäl dig till frukosten här. 

29/4 Vit makt 2019: lansering av Expos årsrapport över den svenska vit makt-miljön

Sedan över ett decennium gör Expo en kvantitativ undersökning samt analys av den svenska högerextrema miljön. Morgan Finnsiö, researcher, och Anders Dalsbro, vik. chefredaktör, berättar om resultatet av årets studie.

 

28/5 Faktalabbet – TBA

”Faktalabbet – vad säger forskningen?” är ett projekt som drivs av Expo och finansieras av MUCF. Faktalabbet tillgängliggör aktuell forskning om rasism för opinionsbildare och allmänhet. Ämne för frukostsamtalet meddelas längre fram.

Vill du se läsa fler texter som den här?
Stöd vårt arbete genom att swisha
valfritt belopp till 123 2710 259.
Tillsammans utmanar vi rasismen!

Expo bjuder på frukost

Under våren 2020 arrangerar vi en serie frukostsamtal tillsammans med Bio Rio. Första tillfället är 20 februari, och ämnet är ”Hur skapas en radikalislamist?”. Mer information och anmälan hittar du här