Sd:s nya konkurrenter

Publicerad 2008-11-24 16:47

I helgen lanserade moderaternas partisekreterare Per Schlingmann idén om ett kontrakt för nyanlända invandrare. Förslaget, som har tagits fram av partiets framtidsgrupp, går i korthet ut på att invandrare ska göra en uppgörelse där statens krav och individens rättigheter klargörs. Enligt Per Schlingmann är det viktigt att svenska regler och värderingar tydliggörs.

– Det är viktigt när människor från olika kulturer samlas i samma land, att vi är väldigt tydliga med vad som gäller i Sverige. Exempelvis kan ju människor komma från kulturer där familjen är väldigt stark och där mannen har en starkare ställning än kvinnan. Då är det viktigt att tydliggöra att för oss är det viktigt att kvinnor också får utvecklas, utbildas och komma in på arbetsmarknaden, förklarade han i går i Ekot.

Avtalen är tänkta att vara frivilliga, men om de bryts ska man på något sätt bestraffas. Att se över eventuella bidrag kan vara ett sätt anser Schlingmann, enligt Ekot.Handlar om något helt annat


Exakt vad Schlingmann och den moderata framtidsgruppen ser framför sig är oklart. Att det är svenska lagar som gäller i Sverige bör knappast förklaras. Om någon skulle bryta mot dem så har vi dessutom en polismyndighet som tar hand om det.

Så det handlar alltså om åsikterna. Är det så att om Ahmeds bidrag ska dras in om hans inte respekterar kvinnors rättigheter medan hans granne Göran som hyser samma åsikter kan luta sig tillbaka i lugn och ro?

Om moderaterna på allvar är så intresserade av att få alla att fatta det där med jämställdhet så är det ju dumt att begränsa sig till dem som kommer till landet. Det finns ju så många fler sätt att gå tillväga.

Tryck kontraktet på baksidan av de finniga 14-åringarnas hockeykort.

Smyg in det i sånghäftena till Chalmersstudenternas årliga spex.

Vik det till tärningar och häng det i backspegeln på varje nedsänkt Volvo med tonade bakrutor.

Blada in det i Rotaryföreningens årsberättelse.

Det finns givetvis hundratals förslag. Men det spelar ingen roll.För det handlar ju inte om att värna jämställdheten.

Det handlar om något helt annat.Ett försök att sno Sverigedemokraternas väljare


Moderaternas förslag kan inte ses som något annat än ett försök att stjäla väljare från Sverigedemokraterna. Manövern är så tydlig att till och med Sverigedemokraternas partisekretare Björn Söder känner sig hotad.

”Moderaterna försöker nu ge sken av att man vill skärpa invandringen och börja ställa krav på invandrarna. Men det är givetvis inget annat än ett taffligt försök att lura svenska väljarna. Målet är att försöka stoppa Sverigedemokraternas fortsatta opinionsframgångar”, konstaterade han på sin blogg under söndagen.

I den här frågan gör givetvis Sverigedemokraterna allt för att distansera sig från moderaterna. Sverigedemokraterna är noga med att påpeka att de är de enda som på allvar ”ställer krav” på invandrare.

Om den moderata framtidgruppens förslag går igenom verkar det dock som Sverigedemokraterna kan få konkurrens.

Ny utbildning om radikalislamism

Nu lanserar vi vår nya utbildning om radikalislamism. Boka en föreläsning innan 15/3 så får du 20 procents rabatt på ordinarie pris.