SD:s protester mot antisemitism klingar falskt | Expo.se

Annons

SD:s protester mot antisemitism klingar falskt

Publicerad 2009-03-16 14:52

Sverigedemokraterna försöker profilera sig som ett pro-israeliskt parti som tar antisemitismen på allvar. Senast i förra veckan lade Sverigedemokraten Göran Olsson, ordförande för Sverigedemokraterna i värmländska Forshaga, en motion om att kommunen ska försöka skaffa sig en vänort i Israel för att visa solidaritet med det judiska folket.

Givetvis finns det personer inom Sverigedemokraterna som har ett genuint engagemang för Israel. Men Sverigedemokraternas protester mot antisemitism är i första hand förklädd islamofobi och kritik mot mångkulturalism.

Riktar fokus mot islam

I samband med att partiet uppmärksammar antisemitism riktas fokus alltid mot muslimer eller det mångkulturella samhället.

Det är det mångkulturella samhället som har ”bidragit till att vi har en ökande befolkningsandel som inte erkänner eller vägrar erkänna staten Israels rätt att existera.” hävdar Göran Olsson i sin motion till Forshaga kommun.

Inför en manifestation mot antisemitism på kristallnatten 2008 slog sig William Petzäll, partiets frontfigur i Borås, på bröstet och förklarade att hans parti är det enda som tar upp antisemitism bland landets muslimer.

Chefredaktören Richard Jomshof är den som tydligast förklarat de bakomliggande skälen till partiets protester mot antisemitism. I samband med Förintelsens minnesdag 2007 sa han:

”För oavsett vad våra makthavare än säger; är dagens växande antisemitism till stor del en direkt följd av den totalt misslyckade invandringspolitiken, en direkt följd av massinvandringen från den muslimska världen och den växande islamismen.”

Håll SD utanför

Sverigedemokraternas främsta mål är inte att bekämpa antisemitismen, deras mål att stoppa invandringen av muslimer och avveckla det mångkulturella samhället. Genom att protestera mot antisemitismen skapar sig partiet bara ännu en angreppsvinkel mot sina hatobjekt.

Det har höjts många röster emot den pro-palestinska rörelsens dåliga sällskap. Kanske är det dags att för pro-israleer och motståndare till antisemitism att börja hålla ögonen öppna. Sverigedemokraterna kommer att ta varje chans att hamna i respektabelt sällskap. För den som på allvar bryr sig om antisemitismen är det viktigt att hålla partiet utanför.

 

 


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons