Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Förutom 26-åringen sitter även hans flickvän, en 23-årig kvinna, anhållen. Polisen är förtegen om detaljerna i målet eftersom man ska höra ytterligare personer i utredningen.

- Mannen och kvinnan kommer begäras häktade under eftermiddagen, och förmodligen kommer häktningsförhandlingen äga rum i morgon, säger Ulf Palm vid Västeråspolisen.

Förutom tabletterna har polisen även funnit kemikalier och en maskin som använts vid framställning av dopningspreparat. I ett pressmeddelande skriver polisen att det handlat om en "knarkfabrik". Tillslaget är resultatet av en längre tids spaning mot paret.

Känd nazist
26-åringen är tidigare dömd för bland annat hets mot folkgrupp och grov skadegörelse. För skadegörelsen fick han avtjäna ett två år långt fängelsestraff. Mannen var tidigare avdelningsledare för Nationalsocialistisk front i Västerås och deltar ofta i de aktiviteter som organisationen arrangerar.

Senast deltog han vid Nationalsocialistisk fronts demonstration för Förintelseförnekaren Ernst Zündels frigivande i Stockholm den 7 juli.

Den 23-årige flickvännen är även hon aktiv inom den högerextrema miljön. 2006 stod kvinnan med på Nationaldemokraternas vallista i Västerås och hon finns idag med som kontaktperson till partiets lokalavdelning.