Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Den holländska radiokanalen Vaara tar bort karikatyren på Geert Wilders. Anledningen är att radiokanalen tagit emot flera allvarliga hot.

- Wilders började med att uppmana till bojkott av våra program. Sen fick flera av våra medarbetare ta emot allvarliga hot vilket gjorde att de inte kunde leva ett normalt liv längre, meddelar Francisco van Jole, redaktör för Vaara, till Expo.

Teckningen, som föreställer det holländska frihetspartiets ledare Geert Wilders, har fått stor uppmärksamhet. Bilden föreställer en uniformsklädd Wilders som beväpnad med piska och pistol skickar en grupp flyktingar till "duschen".

Karikatyren publicerades på radiokanalens sida i samband med att Wilders föreslog att alla som är till besvär för det holländska samhället ska samlas i containerläger. Efter publiceringen krävde Wilders att bilden skulle tas bort.

- Vi har haft teckningen på vår sida i två veckor och debatten har tonats ner sen dess, så vi tog bort den, skriver Francisco van Jole vidare.

Wilders har gjort sig känd för att förespråka yttrandefrihet samtidigt som han sagt att koranen borde förbjudas. Han är för närvarande huvudperson i en rättegång där han åtalats för att ha hetsat mot muslimer.

2006 väckte Wilders stor uppmärksamhet då han återpublicerade flera av de danska karikatyrerna av profeten Muhammed. Enligt egen utsago gjorde han det för att ge stöd åt de hotade tecknarna och yttrandefriheten.