Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

I onsdags hölls en debatt i det grekiska parlamentet om en kommitté som utreder olagliga överföringar till schweiziska bankonton för att undvika skatt. Tidigare har finansmannen Sabby Mionis vägrat att inställa sig till en utfrågning av kommittén med motiveringen att det sitter förintelseförnekare i den. Om det sade Ilias Kasidiaris:

"Juden Sabby Mionis är en nyckelperson i utredningen. Han infinner sig inte hos kommittén på grund av det finns förintelseförnekare i den. Det är det självklart att det gör. Vi vill inte åka till den mordiska sionistiska staten. Om han sätter sin fot här kommer han att ställas inför rätta, sa Kasidiaris, rapporterar Enet och Ekatimerini.

Uttalandet väckte genast protester från vice inrikesministern Haralambos Athanassiou och parlamentsledamoten i Demokratisk vänster Vasilis Okinomu.

"En förintelseförnekare i Tyskland skulle få fem års fängelse", utbrast Vasilis Oikonomou.

Oikonomou gav även en känga till regeringspartiet Ny demokrati som tidigare motsatt sig en lag som skulle göra det olagligt att förneka Förintelsen.

Ilias Kasidiaris har vid flera tillfällen hamnat i hetluften. I en intervju förra året sade han.

"Historien har inte ännu gett Hitler sin slutgiltiga dom".

Han har även uppmärksammats när i direktsänd TV 2012 när han slog en politiker i ansiktet. I november hotade han att döda demonstranter.