Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Tennessee Freedom Coalition (TFC) som öppet motsatt sig det Islamska centrets planer på att bygga en moské i Rutherford County i Tennessee har hyrt in organisationen The Strategic Engagement Group (SEG). Organisationen ska träna den lokala polismyndigheten, rapporterar radiokanalen Middle Tennesse.

The Strategic Engagement Group (SEG) är i sin tur en organisation från Washington, som, enligt Middle Tennesse, på sin hemsida skriver att dess uppgift är att bekämpa krafter som försöker underkuva det amerikanska folket. De vill även bekämpa den "Islamska rörelsen".

SEG höll ett öppet seminarium på måndagen i Rutherford County dit allmänheten var inbjuden. John Guandolo som är vice president för SEG hävdade då att den terrorstämplade palestinska organisationen Hamas har en plan för att förstöra den västliga civilisationen inifrån. Han sa även att islamska centra är potentiella militärbaser, rapporterar Channel 4.

Den lokala polismyndigheten vill till Channel 4 inte uttala sig om beslutet att låta sina poliser tränas av TFC.

Förra året rapporterade the Telegraph att FBI i sin utbildning så sent som 2009 använt sig av material från centralgestalten inom den antimuslimska rörelsen, Robert Spencer. FBI hävdade att materialet bara använts i liten utsträckning och under en kort tidsperiod.