Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

"Det är fortfarande ett mysterium för oss varför valmyndigheten avregistrerat oss, vi misstänker att vår ansökan försvunnit på någonstans", skriver partiet på sin hemsida.

I veckan avregistrerades British Freedom Party, BFP. Partiet uppger dock att de kommer att registreras om. BFP skriver till sina sympatisörer att det inte finns någon anledning till oro.

BFP grundades av avhoppare från det högerextrema partiet British National Party. Efter att Paul Weston 2011 valdes till partiledare så har partiet närmat sig den så kallade counterjihadrörelsen . Weston har bland annat beskrivit partiet som English Defence Leagues politiska gren. På ett counterjihadmöte i Stockholm tidigare i år beskrev han ett kommande inbördeskrig mellan kristendom och islam. I april gick English Defence Leagues ledning in i partistyrelsen. Bara månader efter lämnade dock English Defence Leagues ledare Stephen Lennon partiet efter kritik internt i English Defence League.

British Freedom Party har inte nått några valframgångar. I senaste lokalvalet ställde partiet upp med sex kandidater som fick mellan 0,6 och 4,6 procent av rösterna. Även EDL upplever tillbakagång och motgångar.