Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

- Jag har inte känt mig hemma i centerpartiet på senare år, säger han.
Centerpartiets ändrade hållning i kärnkraftsfrågan och bristen på motstånd mot att homosexuella ska få gifta sig i kyrkan säger han var de två senaste frågorna som fick honom att komma fram till sitt beslut att lämna partiet.
- Jag är ju inte religiös men jag tycker ändå att man ska hålla på vissa gamla traditioner, säger Sven Niklasson.

Varit aktiv i kommunen

Sven Niklasson har varit aktiv i kommunalpolitiken i närmare 9 år, som representant för centerpartiet i Kungälvs miljö- och byggnadsnämnd. I och med utträdet lämnar Niklasson sitt uppdrag i kommunen. Hur aktiv han kommer att vara i Sverigedemokraterna vet han inte, men han kan tänka sig att arbeta politiskt för sitt nya parti.
- Jag hade ju tänkt lägga av med politiken nu, men man har ju gnistan kvar. Så det kanske blir så att jag fortsätter, säger Sven Niklasson.

Håller med om allt

På frågan om hur han förhåller sig till Sverigedemokraternas syn på invandring svarar Sven Niklasson att han tycker som partiet.
- Jag har sett väldigt mycket problem med det och det har de flesta gjort, säger han.
- Men det inte så många som vågar stå för det, framförallt inte i centern. Jag har försökt ta upp frågan där, men det är ingen idé att ens försöka diskutera för det blir ju locket på.
Är det något i SD politik som du inte ställer upp på?
Inte vad jag vet, jag kan hålla med om allt.

Ämnen i artikeln