Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

29-åringen greps tillsammans med sin flickvän på onsdagen. I söndags släpptes flickvännen. Samtidigt meddelade franska åklagare att utredningen visar att det finns anledning att åtala 29-åringen för medhjälp till mord och för att ha planerat terrorbrott, samt stöld. 29-åringen nekar till att han skulle haft något att göra med de sju morden i Toulouse-området. Han erkänner dock att han hjälpt till att stjäla den skoter som mördaren använde vid två av mordtillfällena.

Till den franska säkerhetstjänsten ska 29-åringen ha uttryckt stolthet över den mordserie hans bror misstänks för. 29-åringens advokat uppger att hennes klient inte alls känner någon stolthet för sin brors gärningar, utan att han tvärt om fördömer dem.

Tidigare har 29-åringen, enligt en poliskälla, förhörts angående kopplingar till ett nätverk i Toulouse som skickat ungdomar till Irak, rapporterar BBC-News.

Åklagarna utreder nu hur Mohammed Merah kunnat skaffa alla de vapen som hittats i hans lägenhet. Kostnaden för vapnen uppskattas ligga på 200 000 kronor.

Mohammed Merah misstänks för att ha mördat tre militärer och för att skjutit ihjäl tre barn och en lärare vid en judisk skola. Merah dödas i torsdags i en eldstrid med polisen.

I söndags deltog flera tusen personer i Paris och Toulouse i en tyst manifestation för tolerans.