Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

I fredags högtidlighölls stilleståndsdagen i England, då offren för världskrigen hedras. Inför dagen meddelade EDL på sin hemsida att de skulle mötas i London "För att hedra minnet av de stupade idag och förr. Alla som agerar annorlunda hjälper MAC (Muslims Against Crusades. Red.anm) med att störa dagen.", stod det på organisationens hemsida.

Den antirasistiska organisationen Hope not Hate rapporterar att polisen stoppade EDL, eftersom de befarade att EDL tänkt bege sig till Sankt Pauls-katedralen i London, där aktivister ur den antikapitalistiska rörelsen Occupy har samlats den senaste månaden.

"För att förhindra ordningstörningar har över 170 EDL-aktivister omhändertagits", skriver polisen i ett pressmeddelande.

Vid förra årets högtidlighållande av stilleståndsdagen drabbade aktivister från EDL samman med polisen. Det hände i samband med att islamistorganisationen Muslims Against Crusades brände vallmosymboler utanför Royal Albert Hall i London. Vallmon är en symbol för de soldater som stupade under världskrigen.

Inför årets stilleståndsdag förbjöds Muslims Against Crusades och polisen genomförde flera razzior i lokaler kopplade till organisationen.

Enligt Hope not Hate gjordes en razzia hos Anjem Choudary, som är en av ledargestalterna i Muslims Against Crusades. Organisationen hade tidigare sagt, på sin hemsida, att de tänkt störa stilleståndsdagen i fredags med en demonstration vid Royal Albert Hall.

Men efter att Englands inrikesminister Therese May meddelat att organisationen förbjudits uppgav Muslims Against Crusades att de har upplösts och ställt in demonstrationen.

"Vårt budskap har spridits globalt, tack vare att Therese May gått ut med sitt uttalande. Så jag ser ingen anledning att hålla protesten", sa Choudary, rapporterar Hope not Hate.