Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

På en Facbooksida till en supportergrupp till EDL visades en bild som visade Joey Barton stå tillsammans med organisationens ledare, Stephen Yaxley-Lennon. I samband med bilden stod det att Barton anslutit sig till EDL, skriver fotbollssidan Show racism the red card.

Joey Barton och Queens Park Rangers förnekar alla kopplingar till EDL.

– Som en spelare i Premier League är det vanligt att posera på foton med personer som man inte känner, så som i detta fall. Jag hade inte en aning om vem personen var. Jag gick bara med på att vara med på ett foto. Jag har absolut ingen koppling till en sådan grupp, säger Barton till Show racism the red card.

Även Queens Park Rangers gick ut med samma budskap.

Det är inte första gången som EDL hävdat att kända personer stödjer dem. Förra året lade EDL på sitt Facebook-konto upp ett foto med modellen Katie Price tillsammans med Yaxley-Lennon. Katie Prices manager tvingades gå ut och förneka alla kopplingar mellan Price och EDL.

– Hon har inte och kommer aldrig att associeras med English defence league. Katie hade ingen anledning att misstänka att han hade någon koppling till någon grupp.