Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Arizona polisen har meddelat att allt tyder på att Jason JT Ready först skjutit ihjäl den familj han bodde hos, däribland sin sambo, hennes dotter, dotterns pojkvän och deras 15 månader gamla barn. Sedan sköt Ready sig själv. Polisen har hittat militärammunition, flera vapen och farliga kemikalier i Readys hem.

Enligt en vän till familjen flyttade sambon tillsammans med sin dotter och hennes pojkvän från det gemensamma hemmet för ett par månader sedan, sambon ska ha berättat för vännen att Ready var "grym och kontrollerande", rapporterar The Arizona Republic. Ready ogillade även den lilla bebisen på grund av hennes far hade latinskt ursprung. "Hon är 50 procent ful", ska han ha sagt.

Jason JT Ready hade kopplingar till flera högerextrema organisationer. Han tillhörde Minutemen Defence Corps som består av beväpnade privatpersoner som bevakar gränsen mot Mexico. Han var grundare av US Border Guard som han beskrev som "Minutemen Defence Corps på steroider". Ready var också nazist. Han har haft medlemskap i "Den nationalsocialistiska rörelsen". Southern Poverty Law Center rapporterar att Ready kallat Hitler för "en vit stor medborgarrätts ledare", och han har beskrivit Judar som parasiter. Ready var även aktiv i lokalpolitiken. Han kandiderade till sheriff i år.

Ready har kopplats ihop med den förre talmannen i Arizonas senat, republikanen Russel Pearce. I ett pressmeddelande distanserar sig dock Pearce från Ready.

I högerextrema kretsar är reaktionerna annorlunda, där frodas konspirationsteorier.

En framträdande högerextremist i Arizona påstod på Facebook, att Jason JT Ready i själva verket mördades. Han menar att "kommunister" utnyttjar händelsen och antyder att någon ur människorättsorganisationen La Raza kan ha stått bakom dödsskjutningarna, rapporterar Southern Poverty Law Center.

"Jag ska se till att sanningen kommer fram. Han (Ready red.anm) hade många fiender. Kanske någon av er (La Raza red.anm) gjorde det, skriver han.

På vit makt-forumet Stormfront spekuleras det om Ready mördades av "den jude-kontrollerade regeringen", andra menar att en drogkartell kan ha dödat Ready. Vissa hävdar till och med att Ready agerade i självförsvar.

Det finns dock en del mer nyanserade röster på forumet. "Hela historien är ännu inte uppklarad, men vi har drabbats av ett bakslag idag", skriver en användare, en annan skriver " Kampen mot 1 miljon plus illegala invandrare per år har kanske tagit ut sin rätt på Ready, men jag menar att han försvann på värsta tänkbara sätt för bilden av oss".