Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Enligt Anders Högströms advokat Wit Steidler vill inte Högström överklaga domen eftersom han har fått nog av det polska fängelset.
- Det var hans beslut då de inte släppte honom och han tycker att förhållandena i Polen är för tuffa, säger Wit Steidler.

Förblir i arrest
Anders högström sitter fortfarande i polsk arrest. Hans advokat tror att Högström kan komma att utlämnas direkt från arresten till ett svenskt fängelse i mitten av januari. Wit Steidler tycker att Högström har blivit missförstådd.
- Jag tror han var under massiv press, det var han som ringde polisen och gav dem viktig information. Han är inte medlem i någon nazistisk organisation.

Riktar kritik mot myndigheter
Steidler är också kritisk till hur fakta lades fram i rätten.
- Jag menar hur agerade de svenska myndigheterna, vissa frågor i förhörsprotokollen tog de inte ens med, men jag vet inte vilka det rör sig om, säger Wit Steidler.

Det var i december 2009 som skylten som blivit till ett minnesmärke över Tysklands grymma koncentrationsläger stals ifrån Auschwitz. Högström har varit inspärrad sedan februari 2010. Han har tidigare varit ledare för nazistorganisationen Nationalsocialistisk front och blev känd då han lämnade organisationen.