Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Utredarna har kartlagt nio personer som ska ha hjälpt nazist-trion, även kallad Zwickua Cell, fram tills att allt uppdagades den 4 november. Dessa personer ska ha hjälp till med att ordna falska pass, körkort och bankkort och bistått med att hyra lägenheter, bilar och att tillverka den propaganda video där trion tar på sig morden på 10 personer. Totalt ska 500 personer arbeta med utredningen av fallet, skriver Dagens nyheter.

Det är fortfarande ovisst hur nazist-trion kunde gömma sig under flera år trots att de var under observation av den tyska underrättelsetjänsten. Underrättelsetjänsten har haft flera betalda informatörer i den högerextrema miljön, men ingen har kunnat berätta om var trion befann sig.

Det spekuleras även om att det kan finnas betalda informatörer som kan kopplas till dåden, rapporterar DW-World. Men en talesman för den federala riksåklagaren i staden Karlsruhe sa på måndagen att det än så länge inte finns några indikationer på att underrättelsetjänsten har arbetat med någon av de misstänkta, skriver DW-World.