Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Mario Balotelli sägs vara missnöjd över karikatyren, som publicerades inför Italiens EM-match mot England. På teckningen avbildades han som King Kong som fastklamrad på Big Ben motar bort bollar.

Kick it out fördömer publiceringen:

- Mario är en viktig person i italiensk fotboll. De spelare som vill följa i hans fotspår och som ser karikatyren kan komma att fråga sig vilket stöd de kommer att få om de tar sig till hans nivå. Det är inte första gången vi har sett nidbilder av Balotelli och vi tycker att medierna har ett stort ansvar. Hur kan de få för sig att de kan porträttera honom på det här sättet, säger en talesperson för Kick It Out, till Daily mail.

Gazzetta dello sport har bett om ursäkt för publiceringen.

"Detta var inte vår illustratörs bästa produkt. Vi måste bli mer återhållsamma, försiktiga och smakfulla", uppger tidningen.

Gazzetta dello sport slår dock tillbaka mot alla rasistanklagelser.

"Den är här tidningen har bekämpat all form av rasism i alla arenor och har fördömt apljuden mot Balotelli som oacceptabla".

Förra veckan lade kommunfullmäktigeledamoten för Framtids- och frihetspartiet, Paolo Ciani, ut en bild på sitt Facebook-konto, där Balotelli plockade bomull på ett fält. Som bildtext skrev Ciani: "Denna clown borde ge sig av och arbeta på fältet".

Även i den italienska ligan har Balotelli fått tacklas med rasism. I sin tid i Inter Milan utsattes han i en match mot Juventus för rasism, vilket ledde till att Juventus fick spela inför tomma läktare i en match. Trots det har antirasistiska organisationer riktat kritik mot Serie A för att inte tillräckligt ha tagit tag i den rasism som Balotelli fått utstå i ligan. I dagsläget spelar Balotelli i Manchester City.

I EM har Kroatiens fotbollsförbund bötfällts efter att deras supportrar gjort "apljud" mot Balotelli. Just nu utreder UEFA Spanien, vars supportrar också anklagats för att ha mött landslagsstjärnan med "apljud".