Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

På söndagen meddelade det franska inrikesministeriet att polisen häktat en man för vapeninnehav och för förberedelse till terrorism.

Den 23-åriga mannen ska ha planerat ett attackera en moské i en förort till Lyon. Mannen har erkänt att han i augusti förra året kastat ett brandfarligt föremål mot en moské i Bordeaux. I det attentatsförsöket kom ingen till skada, rapporterar AFP.

Mannen greps efter att släktingar funnit misstänkta dokument i hans ägo. Enligt franska utredare har 23-åring nära kopplingar till vad som beskrivs som den "radikala extremhögern".

Det högerextrema våldet har varit en stor fråga i Frankrike den senaste tiden. I juli förbjöds flera högerextrema organisationer i ett försök att stävja det ökande rasistiska våldet i landet. Organisationerna förbjöds kort efter att vänsteraktivisten Clément Méric misshandlats till döds i centrala Paris. Flera av gärningsmännen var aktiva i högerextrema organisationer.

"Det finns ingen plats i vårt land för hatiska, xenofobiska, antisemitiska handlingar, sade inrikesministern Manuel Valls om förbudet av de högerextrema organisationerna L'Oeuvre Française och den nära anknutna organisationen Jeunesses Nationaliste.