Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Den 18-årige kungälvsbon överklagade beslutet om häktning till hovrätten som visserligen ansåg att han var på sannolika skäl misstänkt för två fall av grov misshandel, men inte att tillräckliga skäl för häktning fanns. Bland annat på grund av hans ålder. 18-åringen åberopade också att han snart ska göra sin värnplikt som skäl för att inte sitta häktad för misshandeln.

18-åringen har uppgett att han kom till en krog vid centralstationen för att träffa några vänner. Dessa vänner hade i sin tur bestämt möte med ett större antal personer på krogen.

När sällskapet drog vidare till Stigbergstorget följde 18-åringen med, enligt hans version, för att han inte hittar så bra i Göteborg. Det är också förklaringen till varför han var med vid den grova misshandeln av en man på Stigbergstorget och deltog i jakten på en annan man som ringde polisen vid den första misshandeln. 18-åringen uppger att han först inte insåg att det var hans kamrater som jagade den ensamma mannen, utan trodde att de flydde från den första misshandeln. Han sprang efter mannen till hans hem där han misshandlades i sin lägenhet, eftersom han annars hade förlorat kontakten med sina vänner och inte hittat i stan.

18-åringen tillhör samma löst sammansatta gruppering som övriga häktade och han väntar åtal tillsammans med en jämnårig kamrat för att hotat en polisman i Kungälv till livet. Kamraten sitter fortfarande häktad i misshandelsmålet. Totalt sitter nu sju unga män häktade misstänkta för två fall av grov misshandel. Ytterligare tre personer, däribland 18-åringen, är fortfarande misstänkta och kan vänta åtal i början av maj.