Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Två män som satt i en parkerad bil på Professorsgatan i mars 2010 då besköts av en man som åklagaren misstänker är Peter Mangs. Mannen i förarsättet träffades i axeln. Den andra mannen som satt i baksätet fick ett skott genom kepsen då han kastade sig ner på bilgolvet.

– De sitter och väntar nere i bilen. Då gör de iakttagelser av en person som kommer gående. Jag påstår att den personen är Peter Mangs, sa åklagaren, rapporterar TT.

Personen i bilens förarsäte berättar om att en person gick ett par varv runt bilen. Mannen reagerade på det. När han skulle veva ner rutan och fråga vad mannen ville sköt gärningsmannen. Peter Mangs misstänks för att ha avlossat minst fem skott mot bilen. Mannen kan dock inte bekräfta att det var Mangs han såg. Den andre målsäganden, han vars keps träffades minns att gärningsmannen hade ett smalt ansikte, täckt av en luva ner till näsan.

– Kroppstypen och längden stämmer, sa vittnet om Mangs i rätten, rapporterar TT.

Peter Mangs gjorde som tidigare, han nekar till brott och uppger att han inte minns vad han gjorde den kvällen då männen blev beskjutna.

Ämnen i artikeln