Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Det var i september 2010 som fotografiet togs där flera krypskyttar poserar framför en logotyp som är identisk med den nazistorganisationen från andra världskriget,Waffen-SS , använde sig av.

Marinkåren menar att användandet symbolen är oacceptabelt. Den uppger dock att inga åtgärder vidtas, utöver att noggrannare informera soldater om vilka symboler som får användas.

Enligt Marinkårens uttalande, som Associated press citerar, så trodde soldaterna att SS-symbolen egentligen betydde "sniper scouts (krypskytts spanare, red.anm)"

Taleskvinnan för Camp pendleton där soldaterna var stationerade när bilden togs, säger att hon inte tror att symbolen hade använts om soldaterna vetat att den är förknippad med en "tysk kriminell nazistorganisation som begått mängder av grymheter under andra världskriget", rapporterar Associated press.

Men det är många som inte köper marinkårens förklaring. Stiftelsen för religionsfrihet inom militären krävde på torsdagen i brev till marinens chef James Amon och till USA:s försvarsminister att de som poserat på fotografiet ska straffas.

Grundaren till människorättsorganisationen Simon Wiesenthal Center, Marvin Hier säger, enligt Associated press, att han inte tror på att det var av ett misstag som soldaterna poserade framför SS-logotypen.

"Om du tittar i en vilken bok som helst om nazi-eran, så visar den att detta är den fruktade SS symbolen. Att ett förband inom marinkåren använder sig av den bredvid den amerikanska flaggan, när 200 000 amerikaner dödats för att befria världen från just den fruktade symbolen. Det är en skam", säger han.

Fotografiet upptäcktes först på ett vapenföretags hemsida.