Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Det var ett samtal om religion som upprört en 52-årig man så till den grad att han med en kniv högg den muslimska mannen i nacken. 52-åringen ska ha uppgett i förhör att "Muslimer är roten till problemet". Offret vårdas på sjukhus men hans tillstånd är oklart, uppger St. Peterburg Times.

Efter attacken har muslimernas största medborgarättsgrupp i USA, CAIR krävt att myndigheterna ska fördöma och ta tag i den växande islamofobin i landet. CAIR hänvisar till ett ökat antal hatbrott mot muslimer, flera mordbränder mot moskéer och hot mot muslimska skolor.

Stoppa diskriminerande lagar
CAIR ställer sig också kritiska till ett lagförslag som ska förbjuda domstolar att ta hänsyn till utländsk lag. CAIR menar att det stigmatiserar islam och marginaliserar muslimer. Lagen hotar deras rätt att gifta sig eller begravas som de önskar. Men även juridiska dokument mellan muslimer, som arvsfördelning på muslimskt vis kan ogiltigförklaras, enligt CAIR.

- Det är en löjlig lag, det är självklart redan i dagsläget att om en muslim begår ett brott, så kommer inte hänsyn tas till seder i Uzbekistan. Det kommer aldrig hända, säger CAIR:s talesman Ibrahim Hopper till Seattle tidningen PI.

Förespråkaren för det aktuella lagförslaget, republikanen Mike Fair, tillbakavisar CAIR:s farhågor. Han säger till PI att lagen bara gäller när utländska eller religiösa lagar krockar med den amerikanska författningen.