Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Den politik som partiet går till val på kan sammanfattas som en blandning av rasism och högerpopulism. Svenskarnas parti vill att etniska svenskar svenskar ska premieras framför invandrare och flyktingar. Inom Landstinget ska partiet arbeta för att stoppa invandringen till Sverige.

Partiet ställer upp med sex kandidater i valet, fem män och en kvinna. Partiledare Daniel Höglund, som tidigare satt i riksledningen för Nationalsocialistisk front, är förstekandidat.

Yngsta kandidaten är Frida Hjelm, 19. Äldst är den 67-årige veteranen Curt Linusson som genom sin paramilitära organisation "Legion Wasa" gjort sig ett namn inom vit makt-miljön i Sverige.

På partiets sajt presenteras Linusson som en person som alltid satt "svenskarnas intresse" först.

- Vi jobbar exklusivt för oss etniska svenskar, svenska värderingar, kultur och folkgemenskap, säger Curt Linusson på partiets sajt.

Svenskarnas parti blev i höstas det första nazistiska partiet att ta plats i en folkvald församling i Sverige sedan andra världskriget. De förlorade sin plats i Grästorps kommunfullmäktige när det visade sig att Daniel Höglund inte bodde på den plats där han var folkbokförd.