Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

– Det politiska innehållet i sig är inte tillräckligt för att förbjuda distribution, säger Elke Monssen-Engberding som är chef på myndigheten som har utrett ärendet, rapporterar bland annat Deutsche Welle.
 
Partiet har sedan 2004 delat ut CD-skivor, innehållande intervjuer med partimedlemmar och musik, utanför skolor i Tyskland. Polisen i den tyska provinsen Niedersachsen har velat förbjuda skivorna med hänvisning till att de innehåller nazistpropaganda.
 

"Samhällsfarliga"

Men efter en utredning av myndigheten, som har att ta ställning till om informationen är skadlig för barn, har man nu alltså kommit fram till att innehållet inte är straffbart och därför inte kan förbjudas.
 
Monssen-Engberdin uppmanar däremot skolorna att försöka förhindra att skivorna delas ut till elever. Och i Niedersachsen tänker man fortsätta betrakta skivan som samhällsfarlig, rapporterar Deutsche Welle.
 
Att dela ut propaganda i form av CD-skivor har använts som värvningsknep av andra högerextrema organisationer i Europa och USA. I Sverige har till exempel Info14 planerat en likande kampanj under namnet Svensk Ungdom.