Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Ytterligare en medlem i nazistiska Nationell Samling påbörjar inom kort ett fängelsestraff för misshandel. En 21-årig skinnskalle från Kungälv dömdes på onsdagen av Alingsås tingsrätt till nio månaders fängelse för två fall av misshandel.

Så sent som i december dömdes 21-åringen till skyddstillsyn för bland annat misshandel, våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

Denna gång döms han för att den 10 maj i Göteborg ha slagit en 16-årig pojke med en glasflaska. Den 14 juni var det dags igen. Då slog 21-åringen en person blodig i Alingsås med upprepade knytnävsslag.

21-åringen har deltagit i en mängd nazistiska aktiviteter det senaste året, bland annat deltog han i det nazistiska nationaldagsfirandet utanför Karlstad den 6 juni i år.

Nationell Samling är en löst sammansatt gruppering i Västsverige. Organisationen består till stora delar av yngre skinnskallar i tonåren, men de lokala ledarna i Skövde, Karlstad och Göteborg är äldre och har alla varit verksamma i flera år i den nationella rörelsen.