Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

- Jag kan inte tänka mig att att vi skulle gå med på något ultimatum från SD, det kan jag inte tänka mig, säger Hans Åke Mårtensson socialdemokratisk ledamot i Burlöv.

Kan byta sida
Lars- Anders Espert (SD) uppger att hans parti kommer att rösta för att Katja Larsson (S) ska sitta kvar som kommunalråd, eftersom (S) gjort honom till andre vice ordförande. Men Espert är tydlig med att SD kommer vända och stödja alliansens kandidater i nämnderna om inte Socialdemokraterna stödjer SD som andre vice ordföranden i nämnderna.

Det råder en infekterad stämning i kommunfullmäktige efter att socialdemokraterna valt att lägga sina röster på sverigedemokraten Lars-Anders Espert. Både Vänsterpartiet och högeralliansen anklagar Socialdemokraterna för att de givit SD en starkare position i kommunen.
- Socialdemokraterna har själva satt sig i denna positionen, vi kommer inte göra någon uppgörelse med dem. SD gav oss samma erbjudande men vi sade blankt nej till det, säger Nils Holmqvist ordförande för Moderaterna i Burlöv.

På Vänsterpartiets kansli i Burlöv säger man att partiet inte vill ha något med Socialdemokraterna att göra ifall de skall hålla på så här.

Socialdemokraterna menar att det inte finns någon uppgörelse mellan dem och Sverigedemokraterna.
- Vi kommer lämna våra förslag ikväll. Allt avgörs den 20 december, allt innan dess är bara spekulationer. Vi delar inte SD:s människosyn, säger Hans Åke Mårtensson (S).

Ämnen i artikeln