Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Representanter från flera organisationer, bland annat Stormfront och White Revolution berättar om kraftigt ökat besökarantal på sina hemsidor och man rapporterar också att fler söker medlemskap till organisationerna. Den kände högerextremisten David Duke hävdar att antalet klick på hans sida har fördubblats de senaste månaderna och att han får fler förfrågningar om att föreläsa för olika organisationer och föreningar.

"Växande problem"

Även oberoende observatörer, såsom Anti-Defamation League, ADL, har noterat en ökad aktivitet bland nynazistiska och främlingsfientliga grupperingar på nätet.

- Vi ser en explosionsartad ökning av hatiska strömningar på nätet, och det är ett växande problem, säger Deborah Lauter på ADL till Washington Post.

Sedan nazistiska och rasistiska grupperingar insett att de kan göra lite för att stoppa Obamas kampanj, väljer dessa nu att se hans kandidatur som ett instrument för att få fler medlemmar.

I mars rapporterade Southern Poverty Law Center om ett ökande antal nazistiska grupper i USA. Bara under förra året ökade antalet nazistiska grupper från 191 till 207 stycken.