Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Enligt Nya wermlandstidningen var det rasismen i Sverigedemokraterna som fick honom att lämna partiet.
– Jag kom med i Sverigedemokraterna för att jag tyckte att partiprogrammet överensstämde med mina egna åsikter. Framförallt handlade det om kyrkovalet, där jag tyckte att partiet var en frisk fläkt. Jag ville också slå vakt om våra svenska traditioner, men jag är för den skull inte någon rasist. Men efter hand har jag upplevt att partiet har rasistiska åsikter. Det som för mig var droppen, det var när vi delade ut information till hushållen i Kristinehamn. Den informationen innehöll rena rama föraktet och ett hat mot muslimerna. Det ställer inte jag upp på. Jag vill slå vakt om våra egna traditioner men har för den skull inget emot människor som är muslimer, säger han till Nya Wermlandstidningen.

Runar Filper, distriktsordförande och även han ledamot i Sunne kommun ställer sig frågande till sin före detta kollegas anklagelser om rasism.
– Det är inget som jag någonsin har hört från hans tunga förut. Jag vet inte vad det är för plötsligt infall han har fått, säger han till Nya wermlandstidningen.

Ulf Granåsen värvades till Sverigedemokraterna inför valet 2002. Han kandiderade till kommunfullmäktige i Karlstad samma år men partiet lyckades inte ta sig in. 2006 valdes han tillsammans med Runar Filper in i Sunne kommun. När han nu väljer att lämna partiet är det inte första gången som Sverigedemokraternas värmlandsdistrikt drabbas av problem. Så sent som i april uppmärksammades att Runar Filper hamnat i konflikt med Karlstadsavdelningen sedan han anmärkt på deras utnämning av vice ordförande.

Fler artiklar om problemen i Sverigedemokraternas Värmlandsdistrikt.
2008-04-08|Interna bråk i SD-Värmland
2007-03-09|"Jag upplever det som ett envälde"

Ämnen i artikeln