Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

I juni 2005 misshandlade Louise Erixon en tjej i högstadiet genom att bland annat knuffa henne och bita henne i kinden. Erixon dömdes senare för misshandeln till ett skadestånd på 7000 kronor. Detta skadestånd betalades inte och Brottsoffermyndigheten fick därför lägga ut pengar till den misshandlade kvinnan en tid, rapporterar Nyheter 24.

Senare gjorde en överenskommelse som innebar att Louise Erixon skulle betala av skulden med 100 kronor per månad. Men Louise Erixon följde inte överrenskommelsen. Brottsoffermyndigheten fick flera gånger skicka ut påminnelser om obetalda betalningar.

Anledningen till att det tagit så lång tid att betala skadeståndet menar Louise Erixon beror på att hon tidigare varit student och inte haft råd att betala allt på samma gång.

– Det var ingenting jag själv valde, utan andra hälften av skadeståndet som var kvar betalades av i höstas när jag hade stadig inkomst, säger hon till Expo.

Louise Erixon betalade av sista delen av sin avbetalning strax innan hon ställde upp i Europaparlamentsvalet. Hon nekar till att det finns en koppling däremellan.

Ämnen i artikeln