Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Filmen, som heter "Osvenskt", är producerad av elever på Berghs School of Communication. En rad kända kultur- och mediepersonligheter tar ställning mot främlingsfientliga partier.

- Jag hade ingen aning om att filmens utformning skulle strida mot den policy som vi har på Sveriges radio, säger Ametist Azordegan.

De som är anställda på public servicebolagen förbinder sig att tre månader före valet inte medverka i några sammanhang där det kan uppfattas som att de tar ställning för eller mot ett enskilt parti.

Pekar inte ut något parti

- Ingenstans i filmen pekar vi ut något enskilt parti, och vi tar inte heller ställning för något parti, säger Ametist Azordegan. Men trots detta strider alltså hennes medverkan mot arbetsgivarens policy.

- Nu har jag förstått mer om hur reglerna funkar.

Ametist Azordegan motivation för att medverka i filmen, berättar hon, var att få fler människor att gå och rösta. Hon tycker det är tråkigt att bli avstängd från jobbet, men efter att ha satt sig in i den policy som finns har hon trots allt förstående för sina chefers beslut.

- Jag tycker det är rätt att de stänger av mig, säger Ametist Azordegan som förstår att hon inte bör höras i radio just nu.

- Men det betyder inte att jag ångrar min medverkan i filmen.

Mikael Tornving som också medverkar i filmen har även han stängts av från jobbet. Han medverkar i programmet Elfte timmen som är en del av SVT:s valsatsning. Komikern Soran Ismail har också han varit med i såväl Elfte timmen som den omtalade filmen, men han har redan avslutat sitt uppdrag för SVT.

En tredje komiker som riskerat avstängning från Elfte timmen är Messaiah Hallberg som blivit inbokad på ett evenemang arrangerat av Moderaterna. Men Hallberg bokade av sig från detta evenemang när det stod klart att det var ett politiskt parti som låg bakom.

EXTERN LÄNK: Se filmen här!